Spelers Bayern München goed voor 18 treffers op WK

De Duitser Thomas Müller vond op het WK 5 keer de weg naar de netten. © BelgaImage

De spelers van de Duitse landkampioen en bekerwinnaar Bayern München hebben voor de meeste doelpunten gezorgd op het afgelopen WK voetbal in Brazilië.

In totaal scoorden de spelers van de Duitse landkampioen en bekerwinnaar Bayern München maar liefst achttien doelpunten.

De doelpunten kwamen op naam van de Duitser Thomas Müller (5), de Zwitser Xherdan Shaqiri (3), de Nederlandse vedette Arjen Robben, Müllers landgenoten Toni Kroos (2) en Mario Götze (2), de Kroaat Mario Mandzukic (2) en de Amerikaan Julian Green (1). Die laatste scoorde in de achtste finale tegen de Rode Duivels.

De spelers van FC Barcelona kwamen tot tien doelpunten, die van Manchester United tot negen.

Topschutter: James Rodriguez

De topschutterstitel ging naar de Colombiaan James Rodriguez. Die laatste speelt bij AS Monaco en werd met zes doelpunten topschutter op het WK in Brazilië. “Op de eerste plaats bedank ik God”, schreef de 23-jarige aanvallende middenvelder op zijn Facebook-pagina. “Daarnaast wil ik iedereen bedanken voor de steun. Dat heeft me de kracht gegeven de topschutterstitel te winnen. Ook mijn ploegmaats mag ik niet vergeten. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest”, aldus Rodriguez, die met Colombia strandde in de kwartfinales tegen Brazilië.