Stadion KV Mechelen wordt openbaar verkocht

© Belga

Een Mechelse notaris heeft bepaald dat het stadion en de jeugdvelden op 14 januari worden verkocht.

Het stadion en de jeugdvelden van voetbalclub KV Mechelen worden op 14 januari openbaar verkocht. Zowel KV Mechelen als ex-voorzitter Willy Van den Wijngaert willen de gronden verwerven.

Sinds de vereffening van de club in december 2002 huurt KV Mechelen de gronden van vereffenaar Joan Dubaere. De rechtbank besliste tot een openbare verkoop.

Notaris Dirk Luyten legde de datum daarvoor woensdag vast op vrijdag 14 januari in zaal Diependael in Mechelen. Om 15 uur komen de jeugdvelden aan bod, om 16 uur volgt de verkoop van het stadion, samen met het chalet van de jeugdvelden.

Club probeert openbare verkop nog te vermijden

Tot dan zal KV Mechelen nog proberen een openbare verkoop te vermijden. ‘We onderhandelen voort om tot een oplossing te komen.
Lukt dit niet, dan zullen we alle mogelijkheden benutten om het stadion
te verwerven tijdens de openbare verkoop’, aldus de advocaat van de eersteklasser.

De club benadrukt dat er geen onmiddellijke verhuis dreigt, wie ook de nieuwe eigenaar wordt. Een bestemmingswijziging van de gronden (momenteel recreatiegebied) kan niet zomaar, aldus de club. Ze wijst erop dat de stad haar daarover garanties heeft gegeven. ‘Sowieso zal de eigenaar altijd met ons moeten praten over een redelijke huurprijs. Maar zo ver is het nog lang niet’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier