Standard boos om uitspraken Ariël Jacobs

© Belga

Standard en Anderlecht liggen weer eens in de clinch. De Luikenaars zijn boos om uitspraken van Anderlecht-trainer Ariël Jacobs in de zaak-Hernan Losada.

Losada wordt door Anderlecht aan Charleroi uitgeleend. Beide clubs ontmoetten elkaar zaterdag.

Toen Jacobs vooraf op de persconferentie gevraagd werd of Losada tegen zijn moederclub zou spelen, antwoordde hij volgens Standard: “Wij zijn Anderlecht, en we verlagen ons niet tot vragen om zulke clausules op te nemen”.

Hij verwees daarmee naar de Luikenaars, die hun uitgeleende spelers verbieden om tegen hen aan te treden. Dit naar eigen zeggen uit sportief ethische overwegingen, om te voorkomen dat spelers in een lastig parket worden gebracht met conflicterende belangen.

Op zijn website laat Standard weten de opmerkingen van Jacobs als “bijzonder ongelukkig” te ervaren. “Standard hoopt dat het seizoen er één zou zijn in het teken van fair-play,” luidt het.

Losada viel tegen Anderlecht in de tweede helft in. Na de match zei hij aan de pers dat hij volgens een mondeling akkoord tussen Anderlecht en Charleroi maar een halfuur mocht spelen, maar Anderlecht ontkent dat.

(KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier