Standard-directeur Pierre François beschuldigd van fraude

Pierre Francois © Belga

Pierre François, algemeen directeur van Standard Luik, en zijn twee voorgangers Alphonse Costantin en Pierre Delahaye, zijn door de Luikse onderzoeksrechter Richard van fraude en schriftvervalsing beschuldigd.

‘Ik heb het nieuws zelf via de pers vernomen en heb daarna mijn licht opgestoken bij de inspecteur die met het onderzoek belast is,’ zegt François. Hij bevestigde me dat ik me aan een aangetekende brief mag verwachten.”

François en zijn twee voorgangers worden ervan verdacht onregelmatigheden begaan te hebben bij transfers van Standard-spelers. Ook Jean-René Angeloglou, boekhouder van Marseille en spelersmakelaar Djuro Sorgic zijn in staat van beschuldiging gesteld.

Afgelopen dinsdag werd Luciano D’Onofrio al van witwaspraktijken beschuldigd. “Deze zaak is niet nieuw. In 2004 en 2005 ben ik al gehoord en heb ik mijn volle medewerking verleend”, aldus François. “Ik heb de nieuwe eigenaar Roland Duchâtelet van deze nieuwe wending op de hoogte gebracht en hij behoudt het vertrouwen.”

Djuro Sorgic toonde zich verrast. “Ik weet nergens van. In 2005 werd ik ondervraagd over de transfer van Miljenko Mumlek. Men verdacht me ervan dat ik de speler als tussenpersoon een som geld overhandigd had. Na een halfuur mocht ik vertrekken. Sindsdien heb ik er niets meer van gehoord.” I

n februari 2005 vonden huiszoekingen plaats op Sclessin en bij spelers van de club (Sambegu Bangoura, Miljenko Mumlek, Ivica Dragutinovic en Sergio Conceiçao). Daarbij werd de volledige boekhouding van Standard in beslag genomen. De inspecteurs staken ook hun licht op bij hun buitenlandse collega’s, onder meer in Portugal. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier