Standard gaat Europees door

© belgaimage

Vicekampioen Standard heeft zich met een 1-2 zege bij het Griekse Panathinaikos geplaatst voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Bij de rust stond de eindstand al op het bord. De heenwedstrijd was vorige week in Luik op 0-0 geëindigd.

i

Nadat Dino Arslanagic een voorzet van Panathinaikos-aanvaller Marcus Berg ongelukkig in eigen doel gewerkt had, zag het er nochtans niet goed uit voor Standard. Yanis Mbombo zette in de 36e minuut de situatie recht door de gelijkmaker tegen de netten te prikken. Vier minuten voor halftijd legde Paul José Mpoku, al na 21 minuten ingevallen voor de geblesseerde Geoffrey Mijangi Bia, de eindstand vast. Na een assist van Mbombo maakte Mpoku het op fraaie wijze af door de bal van op links in de rechterbovenhoek te krullen. In de tweede helft waren de beste kansen voor Panathinaikos. Doelman Eiji Kawashima hield Standard overeind en twee keer zagen de Grieken de bal op de deklat stranden. In de slotfase miste Tony Watt, in minuut 54 ingekomen voor de geblesseerde Mehdi Carcela, nog een mooie kans op 1-3. De laatste voorronde wordt op 19/20 augustus en 26/27 augustus afgewerkt. Vrijdag kent Standard zijn tegenstander. (Belga/RR)