Standard in vierde voorronde Champions League tegen Zenit

Vicekampioen Standard botst in de vierde en laatste voorronde van de Champions League voetbal op de Russische vicekampioen Zenit Sint-Petersburg. © BelgaImage

Vicekampioen Standard botst in de vierde en laatste voorronde van de Champions League voetbal op de Russische vicekampioen Zenit Sint-Petersburg.

De Rouches spelen op 19 of 20 augustus eerst thuis tegen de club van Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts, de terugmatch wordt een week later (26-27/8) in Rusland afgewerkt. De Luikenaars hadden in de derde voorronde het Griekse Panathinaikos uitgeschakeld en waren in het niet-kampioenenspoor ondergebracht. Ze kregen sowieso een klepper van formaat als opponent, de andere mogelijke tegenstanders waren immers Arsenal, FC Porto, Napoli of Bayer Leverkusen.

Met Zenit, dat in de derde voorronde het Cypriotische AEL Limassol uitschakelde, komt er een oude bekende over de vloer. Ex-Gouden Schoen Witsel speelde immers jarenlang in Luik en in 2007 schakelden de Russen Standard nog uit in de eerste ronde van de (toenmalige) UEFA Cup.

Twee jaar geleden speelde het team van onder meer Hulk, Garay en Kerzhakov nog tegen Anderlecht in de groepsfase van de Champions League (1-0 in Sint-Petersburg en 1-0 in Brussel).

De tien winnaars van de play-offs voegen zich bij de 22 automatisch geplaatste ploegen voor de groepsfase van het kampioenenbal. Anderlecht is als Belgisch kampioen zeker van een ticket voor de poulefase, waar op 28 augustus in Monaco voor geloot wordt.

Stunt Standard, krijgt België dus een tweede deelnemer op het kampioenenbal, bij uitschakeling worden de Luikenaars opgevist in de groepsfase van de Europa League.