Standard overhoop met supporters

© Belga

Standard is niet te spreken over de gecoördineerde actie van zaterdagavond tijdens de competitiewedstrijd tegen Kortrijk.

Voetbalclub Standard Luik is niet te spreken over de gecoördineerde supportersactie van zaterdagavond tijdens de competitiewedstrijd tegen Kortrijk. In een brief op de website haalt het clubbestuur hard uit.

De vier belangrijkste supportersverenigingen organiseerden zaterdag een protestactie om hun onvrede te uiten over onder andere het sportieve beleid en het respect tegenover de supporters.

Spandoeken

Er werden spandoeken opgehangen met teksten als ‘Champions League 12 miljoen. Fellaini 18 miljoen. Dante 3 miljoen. Marcos 1 miljoen. Waar gaat het geld naartoe?’. Pas na 25 minuten werd de ploeg aangemoedigd.

Omdat ook de spelers op de korrel werden genomen, gingen die na affluiten de fans niet begroeten. Een groep supporters trok daarop naar de hoofdingang om verhaal te halen bij spelers en bestuur.

‘Samen’

“Het gebrek aan steun legt enkel meer druk op de schouders van de spelers”, zegt het Standardbestuur in een brief op de clubwebsite. “Je wint en je verliest samen. Het woord ‘samen’ had zaterdag blijkbaar zijn betekenis verloren voor enkele individuen, van wie de actie ons compleet onrechtvaardig lijkt.”

“Geloven dat miljoenen spenderen de dingen zal oplossen, toont absoluut geen kennis van voetbal”.

“De spelers betreuren natuurlijk dat alle supporters gestraft werden doordat ze direct naar de kleedkamer trokken”, luidt het nog. “De directie stelt het contrast vast tussen het negativisme van enkele aanstokers en de voorbeeldige toewijding van een grote meerderheid van de fans”.

“De incidenten die plaatsvonden na de wedstrijd zijn geheel ontoelaatbaar”.

Eerste thuiszege

Standard, de landskampioen van 2008 en 2009, behaalde pas zaterdag tegen Sint-Truiden zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen: 1-0.

De club staat na vijf speeldagen op de zesde plaats in de Pro League met acht punten op vijftien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier