Standard staat te koop

© Belga

De toekomst van de Rouches is hoogst onduidelijk. Een sleutelrol is weggelegd voor de weduwe van Robert Louis-Dreyfus, hoofdaandeelhoudster van de Luikse club.

Weduwe Margarita Louis-Dreyfus bezit bijna 80 procent van de aandelen van Standard. Of in euro’s uitgedrukt: ongeveer 25 miljoen van de ruim 30 miljoen die Standard waard zou zijn.

De andere twintig procent zijn in handen van Luciano D’Onofrio. Nu blijkt dat Margarita af wil van haar aandelen in de Luikse club. Evenwel niet aan eender welke prijs of in eender welke omstandigheden, Margarita Louis-Dreyfus is wel degelijk begaan met de toekomst van Standard. Ze zal haar aandelen alleen uit handen geven als er een koper opdaagt met voldoende centen en een goed project. Waaraan mogen ze zich in Luik verwachten in de nabije toekomst? Over de zes mogelijke scenario’s leest u alles in Sport/Voetbalmagazine.

Ook de toekomst van Luciano D’Onofrio is uiteraard gelinkt aan die van Standard. Zo lieten enkele intimi ons weten dat D’Onofrio de nieuwe algemeen manager van Juventus kan worden en ook bij Benfica zou er een contract klaar liggen. Financieel zou hij met de verkoop van zijn aandelen alleszins een goede zaak doen. Duidelijk is dat het spannende tijden zijn voor de Rouches. (PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier