Standard toonde interesse in Trond Sollied

© Reuters

De Noorse trainer werd benaderd door de Rouches.

Trond Sollied verlengt zijn contract bij Lierse niet. De Pallieters worden volgend jaar gecoacht door Chris Janssens. AA Gent toonde interesse voor Sollied, die al twee keer eerder bij de Buffalo’s aan de slag was. Twee bronnen bevestigen nu evenwel dat een andere Belgische club onderhandelingen met de Noorse coach heeft aangeknoopt: met name Standard.

De Luikenaars hebben altijd al een boon gehad voor Sollied, die ooit dicht bij een contract met Standard stond toen Michel Preud’homme er nog technisch directeur was. Sollied koos destijds evenwel voor een Grieks avontuur bij Olympiacos met grootse Europese avonden.

Als het gerucht klopt, dan is de vraag of Dominique D’Onofrio weg moet of een nieuwe functie krijgt.

Wat de overname van de club betreft, is het na Red Bull nu opnieuw het Zwitserse spoor dat gevolgd zou worden. Volgens een nog niet bevestigd scenario zouden Europese investeerders met thuisbasis in Zwitserland een akkoord getroffen hebben met Margarita Louis-Dreyfus, de belangrijkste aandeelhoudster, om (voorlopig) een minderheid van de aandelen over te nemen — de rest zou later volgen. In dat geval zou Luciano D’Onofrio aan het hoofd van de club blijven. (PB, GF & BG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier