Standard treft Glasgow City in Champions League

© IMAGEGLOBE

Met een wedstrijd tegen Glasgow City -al zeven keer op rij de Schotse landskampioen- trappen de Standardvrouwen hun CL-campagne af. Middenveldster Cécile De Gernier is ambitieus.

Glasgow City rijgt in eigen land nochtans de records aaneen. Aan een indrukwekkende reeks van 69 opeenvolgende competitiezeges kwam pas afgelopen maand een eind tegen eeuwige rivaal Celtic. Het weerhield Glasgow er niet van om een zevende opeenvolgende landstitel op zijn palmares te schrijven.

Toch is Standard zeker niet kansloos, zegt middenveldster Cécile De Gernier in Sport/Voetbalmagazine: “De afgelopen jaren plaatsten we ons telkens voor de Champions League, maar botsten we al meteen op een klepper uit een groot voetballand.”

“In tegenstelling tot bij de mannen is er immers geen groepsfase, maar onmiddellijk een dubbele confrontatie met rechtstreekse uitschakeling. Je hebt dus ook wat geluk nodig om het ver te kunnen schoppen. In dat opzicht is dit de best mogelijke loting. We weten wat Glasgow kan, want het won onlangs nog van BeNeLeaguekampioen Twente, maar het geloof is er dat we iets kunnen neerzetten in deze Champions League.”

Als Standard zich volgende week weet te plaatsen in de return, wacht in de 1/8e finales een trip naar Londen en een mooie affiche tegen Arsenal, in 2007 nog winnaar van het kampioenenbal. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier