Standarddoelman Sinan Bolat moet onder het mes

© Belga

De ingreep wordt vrijdag uitgevoerd in het Universitair Ziekenhuis van Luik. Bolat staat minstens drie maanden aan de kant.

Standarddoelman Sinan Bolat moet dan toch geopereerd worden, na de blessure die hij opliep in de topper tegen Club Brugge (2-2). Hij staat minstens drie maanden aan de kant. Bolat blesseerde zich zondag tijdens een luchtduel met Dalmat in de 38e minuut, waarop Vargas 1-1 gelijk maakte.

“Na grondige analyse van de blessure aan de rechterknie van Bolat, werd beslist om de binnenste ligamenten te opereren,” meldt Standard donderdag. De ingreep wordt vrijdag uitgevoerd in het Universitair Ziekenhuis van Luik (CHU).

Na de operatie volgt een periode van zes weken observatie en revalidatie. Nadien zal de medische staf van de Rouches nagaan of er een bijkomende operatie aan de kruisbanden nodig is.

Van Hout

Bolat zal in ieder geval minstens drie maanden onbeschikbaar zijn. Waarschijnlijk wordt hij in het Luikse doel vervangen door Kristof Van Hout.

De Montenegrijn Srdan Blazic, dit seizoen in balans met Van Hout voor de plaats van tweede doelman bij Standard, liet immers geen al te beste indruk na in de bekerwedstrijd tegen Antwerp en in de competitietopper tegen Club Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier