Steelt Arsenal Jan Vertonghen weg voor Tottenham?

© Belga

De kapitein van Ajax laat niet in zijn kaarten kijken maar licht toch een tipje van de sluier.

Jan Vertongen laat er geen twijfel over bestaan, dit is zijn laatste seizoen bij Ajax. “Ik heb mijn zaakwaarnemer geïnstrueerd op dat gebied. Hij weet naar welke clubs ik eventueel wil en Arsenal is daar absoluut één van,” zegt de 24-jarige Rode Duivel in Studio Voetbal op de NOS.

“Arsenal-kaliber? Graag!”

Op de vraag of hij zelf naar een topclub als Arsenal wil, antwoordt Vertonghen als volgt: “Als een club van het kaliber Arsenal het rond kan krijgen, dan graag.” De Ajax-kapitein. “Arsenal is een mooie club en die willen een iets van zich laten horen,” zegt ‘Sterke Jan’ op het gerucht dat hij een geheim gesprek had met de Londense club.

Felbegeerd op transfermarkt

De Belgische verdediger is felbegeerd op de transfermarkt. Bijna alle Europese topclubs lieten hun interesse al blijken. AC Milan, Inter Milan en Barcelona kwamen allemaal langs. Toch lijkt een vertrek naar de Premier League onafwendbaar. Nadat Liverpool, Manchester United en Newcastle al in beeld kwamen, lijkt Arsenal nu een voordeel te hebben op Tottenham.

“Eerst titelrace dan buitenland”

Met de 3-0 overwinning tegen RKC Waalwijk klonk de Belg erg tevreden na vijfde overwinning op rij: “Ajax is opnieuw titelkandidaat!” Concurrenten FC Twente en PSV gingen beiden op verplaatsing met 1-3 ten onder. “Vorig jaar haalden we de titel op de laatste speeldag binnen, dus we geven niet meer zo snel op.” De aanvoerder wil er alles aan doen met zijn tweede landstitel na zes seizoenen afscheid te nemen van de supporters: “Eerst de titelrace en daarna hoor ik wel of er een mooie club geïnteresseerd is.” (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier