Sterk Colombia zet Griekenland vlot opzij: 3-0

© BELGAIMAGE

In een geelkleurig Mineiraostadion in Belo Horizonte haalde Colombia, de nummer twee uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne, het met 3-0 van Griekenland.

Colombia heeft de openingswedstrijd in groep C op het WK in Brazilië gewonnen. In een geelkleurig Mineiraostadion in Belo Horizonte haalde de nummer twee uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne het met 3-0 van Griekenland.

Van bij het begin waren de intenties van Griekenland duidelijk. Ze maakten niet te veel haast om tot bij het doel van Ospina te komen. Maar de Colombianen, met Carlos Bacca (ex-Club Brugge) de hele wedstrijd op de bank, kraakten relatief snel de Griekse afweergordel.

Na een mooie dribbel op rechts bracht Cuadrado de bal voor doel, Rodriguez liet slim lopen. Armero twijfelde niet en trapte Colombia op voorsprong (5.). Na het doelpunt controleerden de Colombianen het spel zonder grote kansen te creëren.

Op het eerste Griekse gevaar was het bijna een half uur wachten. Torosidis kon zijn hoofd zetten tegen een vrije trap, maar hij kopte de bal naast het doel. Op slag van rust kon Kone uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied. Maar Ospina ranselde de bal uit zijn bovenhoek.

Na de pauze bleven de Colombianen van Pekerman domineren en dat leverde na 58 minuten de verlossende 2-0 op. Aguilar verlengde aan de eerste paal een hoekschop tot bij uitblinker Téofilo Gutierrez en die liet van dichtbij Karnezis kansloos. In de toegevoegde tijd zette draaischijf James Rodriguez met een lage schuiver in de verste hoek de 3-0 eindstand op het bord.

Om 21u (Belgische tijd) wordt de tweede wedstrijd van de eerste speeldag in groep C gespeeld. Dan nemen Uruguay, de nummer vier van het vorige WK, en het Costa Rica van Bryan Ruiz (ex-AA Gent) het in Fortaleza tegen mekaar op.