Sterspeler Hongarije: Balazs Dzsudzsak (29)

Balazs Dzsudzsak © Belga Image

In zijn PSV-periode stonden de topclubs in de rij om Balazs Dzsudzsak binnen te halen. De Hongaar koos voor de Russische roebels van Anzji, maar dat werd allerminst een succesverhaal.

Net als alle andere dik betaalde sterspelers moest Dzsudzsák op zoek naar een nieuwe club toen voorzitter Ramzan Kadyrov ophield met geld te pompen in zijn speeltje Anzji. De Hongaar bleef, zoals veel Anzjispelers, in Rusland en tekende bij Dinamo Moskou.

Dat Balázs Dzsudzsák afgelopen seizoen actief was als ploegmaat van Tom De Sutter bij het bescheiden Bursaspor, doet veel voetballiefhebbers pijn aan het hart. Hoe anders de carrière van de linksbuiten er had uitgezien als hij niet naar Rusland was getrokken zullen we nooit weten, maar de duik die zijn marktwaarde heeft gemaakt is toch opvallend. In zijn Nederlandse periode bedroeg die 18 miljoen euro, nu op zijn 29e slechts 6 miljoen.

Grijze muis

Hongarije heeft zich met zeer veel moeite geplaatst als derde in één van de eenvoudigste kwalificatiegroepen voor dit EK. De kern telt weinig toppers en is vooral bekend door zijn gekke keeper met lange broek, Gábor Király. In hun EK-groep met Portugal, Oostenrijk en IJsland zijn de Hongaren zeker geen favoriet.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier