Sterspeler IJsland: Gylfi Sigurdsson (26)

Gylfi Sigurdsson © Belga Image

Voor de eerste keer ooit neemt IJsland deel aan een groot tornooi. Het land met slechts 300.000 inwoners dankt dat vooral aan een oerdegelijke organisatie en zijn sterspeler Gylfi Sigurdsson.

Ondanks het feit dat de IJslander maar dertien wedstrijden speelde, werd hij aan het begin van zijn carrière bij Hoffenheim uitgeroepen tot speler van het jaar. Swansea besloot de middenvelder meteen naar de Premier League te halen.

Sigurdsson maakte bij The Swans vooral indruk met zijn fantastische traptechniek. In 2012 besloot Tottenham Sigurdsson een kans te geven aan de top. Na twee seizoenen keerde de IJslander al terug naar Swansea.

Geschiedenis schrijven

Toen de Rode Duivels in november van 2014 oefenden tegen een veredeld B-elftal van de IJslanders, beten ze zich bijna de tanden stuk op de taaie defensie van de voetbaldwerg.

In 2012 stond IJsland nog maar 90e op de FIFA-ranglijst. Nu doet het land voor het eerst mee aan een EK. Gylfi Sigurdsson is de grote troef van een voor de rest zeer stug spelend elftal.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Philippe Briers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier