Sterspeler Italië: Gianluigi Buffon (38)

Gianluigi Buffon © AFP

Van de Italiaanse wereldkampioenen uit 2006, is alleen Gianluigi Buffon nog actief bij de Squadra. De legendarische doelman is op zijn 38e nog altijd niet aan het uitbollen en wil met zijn land de schande van het WK 2014 snel uitwissen.

Met pek en veren werden de Italianen overladen nadat ze in de groepsfase van het WK in Brazilië al werden uitgeschakeld. Dat Costa Rica en Uruguay zich plaatsten ten koste van de Europese toppers Italië en Engeland, was de verrassing van het tornooi.

Het lijkt erop dat die neergang nog niet is afgewend. Italië staat pas 15e op de FIFA ranking en de Rode Duivels zetten de Italianen in november nog met 3-1 opzij.

Record

In tegenstelling tot de negatieve evoluties bij de nationale ploeg, blijft Gigi Buffon op topniveau keepen. Dit seizoen verbrak hij het record van het grootste aantal opeenvolgende speelminuten zonder tegendoelpunt in de Serie A. Ex-Milan goalie Sebastiano Rossi hield zijn netten in het seizoen 93′-94′, 929 minuten schoon, Buffon verscherpte het record tot 974 minuten.

Deze Italiaanse selectie puilt niet uit van offensieve slagkracht. Een betrouwbaar sluitstuk zullen de Azzurri goed kunnen gebruiken op het EK.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Philippe Briers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier