Sterspeler Kroatië: Luka Modric (30)

Luka Modric en zijn Kroatische landgenoten zullen zich moeten reppen om het EK in Frankrijk te halen. © BELGAIMAGE

Bij Kroatië is de ‘Cruijff van de Balkan’ het absolute uithangbord van de nationale ploeg. De huidige Kroatische kern is zeer talentvol en klaar om te verrassen op het EK.

De vorige editie van het EK in 2008 roept slechte herinneringen op bij de Kroatische bevolking. Na een knappe 9 op 9 in groepsfase, verloren de Vatreni in een strafschoppenserie van Turkije.

Een van de spelers die een penalty miste in die kwartfinale was Luka Modric. Dat Turkije nu al in de groepsfase uitkomt tegen de Kroaten, geeft Modric en zijn ploegmaats al de kans om meteen op zoek te gaan naar revanche.

Goed omringd

Het is logisch dat Modric bij Real Madrid in een beter team meedraait dan bij Kroatië op dit moment, maar de Kroatische nationale ploeg is toch ook zeer talentrijk. Naast de kleine virtuoos spelen ook nog toppers als Ivan Rakitic, Mario Mandzukic en Darijo Srna bij de Kroaten.

De kwaliteit is alvast aanwezig bij Kroatië op dit EK en ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. Alen Halilovic (19) is één van de grootste talenten uit het Europese voetbal en kan in actie komen op het EK in Frankrijk. Mocht het de Kroaten toch weer niet lukken, staan er weer jonge en talentvolle Kroaten klaar.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Philippe Briers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier