Sterspeler Oekraïne: Andriy Yarmolenko (26)

Andriy Yarmolenko © REUTERS

Op het vorige EK in 2012 was Oekraïne samen met Polen nog gastland. Kwalificatie voor dit toernooi hebben de Oekraïners helemaal zelf afgedwongen. Met dank aan Andriy Yarmolenko.

Andriy Yarmolenko is de nieuwe Oekraïense leider. De flankaanvaller is groot, technisch ijzersterk en heeft een loeihard afstandsschot in huis. Hij is al sinds 2007 actief bij Dynamo Kiev en speelde er al bijna 200 wedstrijden.

Leemte opvullen

Echte supersterren zoals Andrij Sjvetsjenko heeft Oekraïne niet meer in zijn spelerskern. Maar bijna alle Oekraïense spelers zijn actief in eigen land bij één van de drie topclubs: Dinamo Kiev, Sjachtar Donetsk of Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Die ploegen hebben in Europa de laatste jaren weleens hoge ogen gegooid, de Oekraïense selectie kan dus zeker verrassen op het EK in Frankrijk. Eenvoudig wordt dat alleen niet in een groep met Duitsland, Noord-Ierland en buurland Polen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Philippe Briers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier