Sterspeler Tsjechië: David Lafata (34)

David Lafata © Belga Image

Eén minuut had David Lafata nodig om zijn eerste interlandgoal te maken. Bij Tsjechië staat er met Petr Cech een icoon in doel, maar de supporters verwachten vooral veel van hun goalgetter.

De grootste verassing is niet dat Tsjechië naar het EK gaat, maar wel dat dat ze hun groep met Nederland, Turkije en IJsland konden winnen.

De klinkende namen in de selectie zoals Petr Cech en Tomas Rosicky lopen op hun laatste benen. Gelukkig voor de Tsjechen scoort hun ervaren spits Lafata dit seizoen aan de lopende band.

Onderschatting

Op het EK in 2012 was Lafata nog de tweede keuze na ex-Liverpoolspits Milan Baros. Dit seizoen bewijzen de vele goals van de sluipschutter van Sparta Praag dat het ouderdomsdeken de Tsjechische aanval kan dragen in Frankrijk.

Tsjechië heeft de laatste EK-edities vriend en vijand verbaasd door ver door te stoten op die tornooien. Zo haalden ze in 2012 zelfs onverhoopt de kwartfinales.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Philippe Briers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier