Sterspeler Turkije: Arda Turan (29)

Arda Turan © Belga Image

Sinds zijn transfer naar Barcelona vorige zomer, is Arda Turan ook bekend bij het grote publiek. De Turk is zonder twijfel een van de meest polyvalente spelers op het EK.

Op het EK in 2008 bereikten de Turken de halve finale. Het belangrijkste stuk van de puzzel bij Turkije was toen al Arda Turan. Hij scoorde in de 90e minuut de winning goal tegen gastland Zwitserland in de groepsfase.

Arda zette ook één van de cruciale penalty’s om in de shoot-out tijdens de gewonnen kwartfinale tegen Kroatië. De Turken botsten in de halve finale op Duitsland.

Ontploft samen met Courtois

Arda Turan verruilde vorige zomer Atlético Madrid voor Barcelona. Door het transferverbod voor de Catalanen, was de Turk pas speelgerechtigd in januari. Turan kostte Barça 34 miljoen euro en hij heeft die transfer vooral te danken aan zijn topprestaties in een van de beste Atlético-elftallen ooit tijdens het seizoen 2013-2014.

Ook onze landgenoot Thibaut Courtois keepte voor zijn terugkeer naar Chelsea mee voor dat oppermachtige Atlético. Los Cochoneros wonnen onder meer de titel in Camp Nou tegen hun rechtstreekse concurrent Barcelona.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Philippe Briers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier