Steven Defour krijgt mogelijke zwaardere sanctie na rode kaart

© Belga

Rode Duivel Steven Defour heeft voor zijn uitsluiting van donderdag tegen Zuid-Korea op de slotspeeldag in groep H op het WK in Brazilië een schorsing van één speeldag gekregen. Dat maakte de Disciplinaire Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA bekend. Maar een zwaardere sanctie dreigt.

De Wereldvoetbalbond (FIFA) start een disciplinaire procedure tegen Rode Duivel Steven Defour na zijn uitsluiting van donderdag tegen Zuid-Korea op de slotspeeldag in groep H op het WK in Brazilië. Dat meldt Delia Fischer, communicatieverantwoordelijke van de FIFA. De middenvelder dreigt zo meer dan een wedstrijd geschorst te worden.

Defour is automatisch geschorst voor de wedstrijd van dinsdag in de achtste finales tegen de Verenigde Staten. De disciplinaire procedure kan eventueel leiden tot een zwaardere sanctie. De speler van FC Porto werd tegen de Zuid-Koreanen vlak voor de pauze uitgesloten na een zware tackle op Kim Shinwook. De Australische scheidsrechter Benjamin Williams aarzelde niet en trok onmiddellijk rood.

De Belgen moesten daardoor nog meer dan een helft met tien verder, maar haalden het uiteindelijk toch nog met 0-1 dankzij een doelpunt van aanvoerder Jan Vertonghen in de slotfase. Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier