Steven Defour mag wél praten

© Belga

De woordvoerder van Standard vindt het eigenaardig dat de indruk wordt gewekt dat de middenvelder niet met de pers mag praten.

Voor de wedstrijd op Lierse gaf Standardwoordvoerder Sacha Daout aan dat Steven Defour met de pers mocht praten, maar tot eind augustus niet over de mercato en de belangstelling voor zijn eigen persoon.

Die vraag kwam er om de rust te bewaren binnen een jonge ploeg, niet omdat een club plots een bod gedaan zou hebben op Defour, zegt Daout.

De perswoorder vindt het eigenaardig dat nu de indruk wordt gewekt dat Defour niet met de pers mag praten, terwijl hij dat afgelopen zaterdag wel nog deed.

Paul Stefani, zaakwaarnemer van Defour, bevestigt dat er niets aan de hand is. Hij heeft geen weet van een club die een bod op Defour zou gedaan hebben of van plan zijn dat te doen.

“De clubs die in hem geïnteresseerd zijn, willen maar één ding weten: of hij weer zijn vroegere niveau haalt. Dat is nu nog niet het geval, daarom hebben we van meet af aan uitgesloten dat hij deze zomer zou ingaan op een aanbieding.”

“Bij een nieuwe club telt vaak de eerste indruk. Als hij bij Standard weggaat, wil Steven dat de eerste indruk bij een nieuwe club goed is. Dat kan alleen als hij zelf top is. Dat is hij nu nog niet. In die zin is Steven op dit moment heel rustig. Bij de winterstop evalueren we de situatie opnieuw.”

(Geert Foutré)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier