Steven Gerrard scoort hattrick in jubileumwedstrijd

Steven Gerrard (R) © Belga

Met een 3-0 zege tegen stadsrivalen Everton blijft Liverpool in de running voor Europees voetbal.

Steven Gerrard schitterde in zijn 400ste competitiewedstrijd voor Liverpool met drie goals. In de jubileumwedstrijd stonden de ‘Reds’ tegenover stadsrivalen Everton, die met een overwinning Liverpool de zevende plaats in de Premier League hadden kunnen overnemen. Stadsderby

Voor de 217de stadsderby was Liverpool het best aan de wedstrijd begonnen. Liverpoolkapitein Steven Gerrard opende de score in de 34ste minuut met een prachtig doelpunt. Evertondoelman Tim Howard kreeg een bal niet weggewerkt en de bal belandde voor de voeten van ‘Stevie G’. De 31-jarige middenvelder twijfelt niet en plaatst de bal al krullend over een zevental spelers in het doel. “Om te winnen van Everton is altijd speciaal, maar om drie goals te scoren is net dat beetje extra,” zei de kapitein op de clubwebsite.

Luis Suarez

De 90-voudig Engels international deed er nog een schepje bovenop in zijn 26ste wedstrijd tegen Everton FC. In de 51ste en 94ste minuut scoort Gerrard nog twee doelpunten telkens op aangeven van Uruguayaan Luis Suarez. “Ik moet mijn ploegmaten bedanken, Luis Suarez in het bijzonder, hij legde er twee klaar voor mij.” klinkt het op de website van Liverpool.

“Niet lang genoeg naar school geweest”

Gerrard maakte zijn trainer Kenny Dalglish dolgelukkig met de overwinning: “Ik ben niet lang genoeg naar school geweest om nog iets toe te voegen aan wat anderen al over Steven (Gerrard) hebben gezegd. Hij is geweldig geweest voor deze voetbalclub,” zei de 61-jarige Schot. Steven Gerrard hoort nu tot een exclusief groepje van 14 spelers die 400 competitiewedstrijden afwerkten voor Liverpool. In totaal speelde hij al 576 wedstrijden en scoorde hij al 149 doelpunten in zijn 14-jarige loopbaan op Anfield Road. (SB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier