Stevige aanslag op Gilles Yapi Yapo wordt vervolgd

Gilles Yapi-Yapo © BELGA

Een Zwitserse rechtbank heeft een voetballer van FC Aarau een boete van 10.000 Zwitserse frank (9.650 euro) opgelegd na een zware tackle op Gilles Yapi Yapo.

In Zwitserland viel een opmerkelijke uitspraak in de rechtszaak tussen FC Aaraumiddenvelder Sandro Wieser (22) en FC Zürichspeler Gilles Yapi Yapo. De 33-jarige Ivoriaanse creatieve middenvelder, die tussen 2001 en 2004 uitkwam voor KSK Beveren en dan naar het Franse FC Nantes verkaste, werd op 9 november 2014 immers geveld door een stevige charge. Het woord horrortackle viel meermaals om de actie te omschrijven.

Yapi Yapo, opgeleid in de jeugdacademie van de Fransman Jean-Marc Guillou in Abidjan en als dusdanig een goede vriend van Manchester Citysterkhouder Yaya Touré, liep een zodanig zwaar knieletsel op dat zijn actieve loopbaan meer dan waarschijnlijk over is. De technisch sterke profvoetballer scheurde zowel zijn voorste als achterste kruisband. Bovendien liep Yapi Yapo een ernstige beschadiging op aan de meniscus, de kniepees en het kraakbeen.

Daarom werd er, in samenwerking met de clubleiding, besloten om gerechtelijke stappen te ondernemen dader Wieser, door de tuchtcommissie van de Zwitserse voetbalbond was bestraft met een schorsing van zes competitieduels na zijn uitsluiting. De rechter oordeelde nu dat er sprake is van mishandeling en het toebrengen van een heel ernstig letsel. De straf bedraagt 9.600 euro. Wieser kan wel nog in beroep gaan tegen de sanctie.

Bekijk en oordeel zelf, maar hou toch rekening met de schokkende beelden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier