Stuart Pearce interim-bondscoach Engeland

© Reuters

De voorzitter van de Engelse Voetbalbond David Bernstein heeft bekendgemaakt dat Stuart Pearce de nationale ploeg zal leiden bij de volgende vriendschappelijke oefeninterland tegen Nederland.

De 49-jarige ex-international volgt Fabio Capello tijdelijk op nadat de Italiaan opstapte. Hij had in de Italiaanse media zijn ongenoegen geuit over de FA’s beslissing om Terry’s kapiteinsband af te nemen.

Manchester CityNa zijn spelerscarrière werd Pearce hulptrainer bij Manchester City, tot het plotse ontslag van Kevin Keegan in maart 2005 en hij de functie van hoofdcoach kreeg. Het seizoen 2005-2006 was een erg succesvol jaar voor ‘The Citizens’. Onder Pearce’s leiding plaatsten ze zich bijna, op een gemiste penalty na, voor de UEFA Cup. In het volgende seizoen bleek het onmogelijk om deze prestatie te herhalen en degradeerde de club bijna. De club bedankte hem voor de bewezen diensten.

Sinds 2007 stond hij aan het hoofd van de Engelse belofteploeg al kwam die bij het EK voor beloften in 2011 niet verder dan de groepsfase. Nochtans zaten er heel wat vedetten in de ploeg zoals Sturridge, Welbeck,Wilshire, Jones, Smalling, Walker. Hij combineert de interim-functie met die van hoofdcoach van de Britse Olympische selectie. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier