Succescoach Carlo Ancelotti neemt sabbatjaar

© EPA

De Italiaan Carlo Ancelotti neemt een sabbatjaar als coach, na zijn ontslag bij Chelsea vorige maand.

De Italiaan Carlo Ancelotti neemt een sabbatjaar als coach, na zijn ontslag bij Chelsea vorige maand.“Ik coach, op een pauze van zes maanden na, onafgebroken sinds 1995,” zegt de 51-jarige Ancelotti in de Italiaanse krant La Stampa. “Het is tijd om er een jaar tussenuit te gaan en te bestuderen hoe mijn collega’s werken.”

Ondanks hardnekkige geruchten keert Ancelotti dus (nog) niet terug naar AS Roma, waar hij tussen 1979 en 1987 als speler aan de slag was. “Ik heb altijd gezegd dat ik op een dag Roma zal coachen maar nu is het nog te vroeg,” zegt hij. Hij werd ook gelinkt aan de Engelse clubs Aston Villa, Fulham en Queens Park Rangers.

Prijzen

Ancelotti werd vorige maand ontslagen door Chelsea. Onder de Italiaan veroverde de Blues vorig jaar nog de Engelse titel en beker, maar afgelopen seizoen greep de club naast de prijzen. Vóór Chelsea stond Ancelotti acht jaar aan het roer bij AC Milan, waarmee hij onder andere twee keer de Champions League won.

De Nederlander Guus Hiddink, huidig bondscoach van Turkije, wordt nadrukkelijk genoemd als opvolger van Ancelotti bij Chelsea. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier