Succesvol debuut voor Guus Hiddink

© RIA Novosti

Nederlandse trainer wint met Anzji bij Dinamo Moskou met 0-1.

Met volle tevredenheid kan de 65-jarige Guus Hiddink terugblikken op zijn debuut in de Russische voetbalcompetitie. Onder leiding van de Nederlandse coach won Anzji met de Arsenalscore bij Dinamo Moskou, dankzij een doelpunt van de Braziliaan Jucilei da Silva in de 69e minuut na een klutssituatie. Door de overwinning verkleinde de als zevende geplaatste werkgever van João Carlos (ex-Lokeren en RC Genk) met 55 punten uit 33 duels de achterstand op nummer drie Dinamo tot drie punten. In Rusland speelt de topacht van de eerste seizoenshelft om de titel. Zenit Sint-Petersburg blijft koploper met 66 punten.

Mbark Boussoufa kreeg net als de vedetten Joeri Zjirkov en Samuel Eto’o een basisplaats bij de ploeg uit deelrepubliek Dagestan, terwijl nu ook officieel werd bekendgemaakt dat de Congolese verdediger Christopher Samba (27) voor ruim 14 miljoen euro werd overgenomen van Blackburn Rovers en een vierjarig contract tekende. “Ik had slechts tien dagen om het team voor te bereiden, maar ik hoefde de Russische ziel niet meer te leren kennen”, verklaarde Hiddink aan Voetbal International. “Daar had ik in mijn vorige periode al kennis mee gemaakt. Mijn voordeel is dat ik ervaring heb met verschillende situaties en grote spelers. Ze krijgen veel van het voetbal, maar dragen ook een grote verantwoordelijkheid. Alleen moeten ze het juiste rendement leveren.”

Anzji speelt zijn komende twee duels eveneens tegen ploegen uit de hoofdstad. Spartak (volgende week maandag) en Lokomotiv Moskou zijn de volgende tegenstanders. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier