‘Superman’ Tim Howard: ‘Petje af voor België’

Tim Howard: de beste man op het veld, en niet alleen bij de Amerikanen. © REUTERS

VS-Doelman Tim Howard was tijdens de WK-kwartfinale in Salvador de beste man op het veld, en dat niet alleen bij de Amerikanen. Hij speelde de match van zijn leven en sleepte haast eigenhandig verlengingen uit de brand voor Team USA.

Tim Howard heeft er dinsdag in Salvador vrijwel in zijn eentje voor gezorgd dat de Verenigde Staten in hun achtste finales op het WK zo lang stand hebben gehouden tegen de Rode Duivels. De 35-jarige doelman van Everton pakte uit met estien saves en daar zaten er aantal hele sterke bij. België won met 2-1, maar Howard werd achteraf meer dan terecht uitgeroepen tot Man van de Match.

“We hebben vandaag met ons hart gespeeld, maar toch doet het pijn dat we uitgeschakeld zijn”, klonk het. “België is een topteam en creëerde veel kansen. Ik moet mijn petje afdoen voor hen, maar wij waren er zo dichtbij.” Over al zijn reddingen deed Howard niet te druk. “Daarom sta ik er. Dat is simpelweg mijn job”.

Ondanks de uitschakeling was Howard trots op de prestaties van zijn ploeg. “We komen uit de groep des doods, spelen een erg goed toernooi, maar botsten vandaag op een topteam met enkele uitstekende spelers. We mogen trots zijn op onszelf, we hebben onszelf aan de wereld getoond en op dit WK tegen de beste spelers van Europa en de wereld gespeeld.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier