Supporters Bayern willen Neuer niet

© Michaela Rehle/Reuters

Manuel Neuer, de doelman van Schalke 04 en de Duitse nationale ploeg, staat in de belangstelling van Bayern München. Na woensdagavond lijkt een transfer echter van de baan.

Manuel Neuer, de doelman van Schalke 04 en van de Mannschaft, staat in de belangstelling van Bayern München. Maar na woensdagavond lijkt een transfer van de baan.

Tijdens het duel tussen beide clubs in de halve finales van de Duitse beker maakten de Bayernfans zeer duidelijk dat ze niet willen dat Neuer naar München komt.

In de Allianz-Arena hielden ze massaal bordjes met daarop ‘Koan Neuer’ (Geen Neuer) in de lucht en trakteerden Neuer daarna voortdurend op fluitconcerten.

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge verontschuldigde zich na de wedstrijd – die overigens met 0-1 door Schalke werd gewonnen – voor het gedrag van de fans. “Ik begrijp hun reactie niet,” zei hij.

Sterkhouder

Manuel Neuer (24) is de eerste doelman van het Duitse nationale elftal en was een van de sterkhouders van de Mannschaft op het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Hij wordt beschouwd als een van de beste doelmannen ter wereld en geniet ook interesse van andere topclubs zoals Manchester United. Maar de fans van Bayern verkiezen dus blijkbaar hun huidige nummer één, Thomas Kraft.

(KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier