Taffarel en vrouwelijke jeugdcoach vervangen geschorste Galatasaraytrainer

© AFP

Fatih Terim en zijn assistenten moeten vanuit de tribune toekijken.

Naast de Braziliaanse doelmannentrainer Claudio Taffarel zat het voorbije weekend ook Duygu Erdogan op de invallersbank als tijdelijk trainersduo van het Turkse Galatasaray. De amper 24-jarige vrouwelijke jeugdcoach kreeg de gedeelde verantwoordelijkheid om de geschorste Fatih Terim te vervangen na diens hevig protest tegen scheidsrechter Süleyman Abay.

Taffarel en Erdogan zagen hoe hun ploeg won van Karabukspor met het kleinste verschil. Wesley Sneijder maakte het enige doelpunt in de 53e minuut, na een assist van Didier Drogba. Dankzij Sneijders doelpunt behoudt Cim Bom zijn voorsprong van vier punten op Fenerbahçe. Met nog vier wedstrijden te gaan, neemt Galatasaray alvast een stevige optie op de titel.

Even dacht de Turkse pers dat Erdogan alleen de titel van interim-coach zou krijgen. Dat had een primeur betekend in de Turkse Super Lig. Erdogan, die overigens zelf goed met de bal overweg kan (zie video onderaan), traint bij de Turkse club de U16. Taffarel en Erdogan waren de enige overgebleven assistenten die qua diploma’s in staat bleken de club te leiden.

Ook assistenten geschorst

Terim belaagde Abay verbaal toen zijn ploeg een rode kaart te slikken kreeg in de wedstrijd tegen Mersin Idman Yurdu. Daarbij kwam nog eens dat het 0-1 achterstond. Dat was voor Terim voldoende om uit zijn dak te gaan. Terim kreeg negen wedstrijden schorsing van de Turkse voetbalbond opgelegd. Aanvankelijk waren het er slechts zeven, maar in beroep werd de schorsing met twee speeldagen verlengd. Ook Terims assistenten Hasan Sas en Ümit Davala werden geschorst. Ex-speler Hasan Sas mocht twee wedstrijden geschorst toekijken, terwijl Davala voor één wedstrijd een plaats in de tribune mocht opzoeken. Uiteindelijk bogen de rood-gelen de achterstand om en eindigde de wedstrijd nog op 3-1. (ML)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier