Telenet zendt vanaf 2012-2013 alle matchen uit

© Belga

Vanaf het seizoen 2012-2013 zal Telenet de niet-exclusieve rechten van lot 3 van het voetbalcontract kopen.

Vanaf het seizoen 2012-2013 zal Telenet de niet-exclusieve rechten van lot 3 van het voetbalcontract kopen. Daardoor zal het bedrijf alle wedstrijden van eerste klasse aan zijn klanten kunnen aanbieden.

Telenet verwierf begin juni, in samenwerking met VOO, RTBF en VMMa, het nieuwe voetbalcontract voor de komende drie seizoenen. Belgacom behield enkel lot 3, zijnde de vijf minst interessante matchen per speeldag.

Omdat dat een niet-exclusief lot is, kan Telenet het vanaf het seizoen 2012-2013 kopen. Het zal daarvoor 1 miljoen euro betalen. Belgacom kan de vijf wedstrijden wel blijven uitzenden.

‘Duidelijk aanbod’

Belgacom maakte eerder bekend dat het de 180 matchen komend seizoen gratis aanbiedt aan zijn klanten – en blijft bij die beslissing.

‘Onze beslissing om ook lot 3 te kopen, is geen reactie op die zet. We willen onze klanten enkel een duidelijk aanbod doen’, communicatieverantwoordelijke Vincent Bruyneel van Telenet. ‘Wij hebben geluisterd naar de klanten, en die willen in de eerste plaats maar één digicorder om alle wedstrijden te kunnen zien.’ (Belga/KVDA)

Naamsverandering

De komst van het eersteklassevoetbal gaat gepaard met de naamsverandering van het kanaal Prime Sport in Sporting Telenet.

Nieuwe Sporting Telenet-abonnees die al beroep doen op drie diensten (internet, digitale televisie en vaste telefonie) bij Telenet, betalen de huidige prijs van 14,95 euro per maand. Wie slechts twee diensten heeft, betaalt vijf euro meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier