Tévez krijgt nummer 10 bij Juventus

© IMAGEGLOBE

Carlos Tévez verhuist van Manchester City naar Juventus. Zijn ex-coach Roberto Mancini is lovend over de Argentijnse spits.

“Ik kan niet wachten om hem te zien spelen in de Serie A”, verklaarde Roberto Mancini in de Gazzetta dello Sport nadat bekendraakte dat het Argentijnse enfant terrible Carlos Tévez (29) – met wie hij bij Manchester City een haat-liefdeverhouding had – voor 9 miljoen euro werd aangekocht door de Italiaanse kampioen. “Hij gaat zeker slagen, want Carlos is een uitzonderlijke voetballer.”

De transfersom lijkt laag, maar kan de komende drie seizoenen nog verhogen met 6 miljoen euro door een bonussysteem dat werd opgenomen in de deal.

Manchester City is blij, omdat er door het vertrek van de grillige Zuid-Amerikaan ongeveer in totaal 20 miljoen euro aan loon en premies wegvalt. Tévez werd door zijn makelaar aangeboden bij algemeen directeur Giuseppe Marotta, die de topspits een netto jaarsalaris van 5,5 miljoen euro voorschotelde.

De euforie bij de fans van de Oude Dame is groot, want de aanvaller kreeg – in navolging van grootheden zoals Michel Platini, Roberto Baggio en als laatste clublegende Alessandro Del Piero – rugnummer 10 aangeboden.

Om het scoreprobleem van vorig seizoen op te lossen – middenvelder Arturo Vidal en Mirko Vucinic werden clubtopschutter met slechts tien goals – wordt nu gerekend op de juiste klik met de Spanjaard Fernando Llorente (28), die transfervrij werd overgenomen van Athletic Bilbao. Afgelopen seizoen was Tévez in 33 duels goed voor 11 treffers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier