The Telegraph vindt Alderweireld de beste verdediger in de Premier League

Toby Alderweireld © Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De Britse krant maakt de balans op van het seizoen. In de top twintig van beste verdedigers vinden we nog twee Rode Duivels terug.

‘Alderweireld is een seizoen lang de beste verdediger geweest in de Premier League.’ Zo begint The Telegraph zijn lofrede op de man die in de top twintig namen als Robert Huth en Wes Morgan, verdedigers van kampioen Leicester City, voorafgaat.

Mocht Tottenham in de laatste drie wedstrijden van het seizoen, waarin het negen doelpunten incasseerde, niet in elkaar gestuikt zijn, dan zouden de cijfers die de verdediging van de Spurs kon voorleggen helemaal excellent geweest zijn, argumenteert de krant.

The Telegraph vraagt zich dan ook af of België, door de blessure van Vincent Kompany, Alderweireld niet op zijn beste positie zou uitspelen op het EK, namelijk die van centrale verdediger.

Nog twee Duivels

De naam is gevallen: Vincent Kompany. Ook hij haalt de top 20 op plaats 17. The Telegraph vindt dat hij ‘magnificent’ was wanneer hij op het veld stond, maar dat daar net het probleem lag: hij stond er niet vaak op. Verder noemt het hem een speler ‘held together by glue, science and a never-ending will to recover’.

De andere verdediger in de top 20, op plaats 9, is – u raadt het al – Jan Vertonghen. Hij speelde meestal samen met zijn landgenoot centraal in de verdediging bij de Spurs. Ondanks zijn lage aantal intercepties (63) en tackles (48) over heel het seizoen, heeft Vertonghen wel 175 keer de bal ontzet. Hij is dus iemand die bij gevaar het liefst de bal weg pegelt.

The Telegraph brengt deze week ook nog een top twintig van beste middenvelders en aanvallers. Ongetwijfeld komen we daarin ook nog Belgen tegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier