Thema van Engels bondscoach blijft een heet hangijzer

© IMAGEGLOBE

Alan Shearer pleit voor Glen Hoddle als tussenpaus.

De vraag wie de Engelse nationale ploeg onder zijn hoede moet nemen op het komende EK in Polen en Oekraïne blijft de gemoederen sterk beroeren. Na het vertrek van de Italiaan Fabio Capello werd Stuart Pearce bereid gevonden om de honneurs waar te nemen. Maar de ex-verdediger lijkt niet de aangewezen persoon om The Three Lions te leiden tijdens de eindronde.

Oud-topspits Alan Shearer, tegenwoordig aan de slag als analist, breekt alvast een lans voor Glen Hoddle. De voormalige international bood zichzelf onlangs al aan bij de Engelse voetbalbond FA, om als tijdelijke oplossing te fungeren tot wanneer droomkandidaat Harry Redknapp beschikbaar is. De huidige manager van Tottenham zou immers pas na het EK weg mogen bij de club uit Londen. Hoddle (54), tussen 1996 en 1999 al aan het roer van de Engelse nationale ploeg, acht zichzelf uitermate geschikt als tussenpaus.

“Zijn coaching was geweldig”, herinnert 63-voudig international Shearer zich nog. “Bovendien kan hij buigen op mooie statistieken. Hij lag goed in de groep en was geliefd bij de spelers. Mij maakte hij trouwens aanvoerder, waardoor hij een geweldige bondscoach was. Ik hoop dat Redknapp na het EK komt. In mijn ogen de enige juiste man voor ons land. Het zou geweldig zijn mocht hij die job doen.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier