Thibaut Courtois: ‘Winnen is het belangrijkste’

Thibaut Courtois: "fijn dat ik nog niet verloren heb als Duivel." © REUTERS

Thibaut Courtois heeft tegen Zuid-Korea voor de 101e keer de nul gehouden. Over de kritiek op het spelpeil van de Rode Duivels maakt hij zich niet druk. “Matchen winnen op een toernooi is het belangrijkste.”

Het sluitstuk van de Belgen had tegen Zuid-Korea enkele knappe reddingen in huis tegen de Zuid-Koreanen. “Dat ik individueel goed presteer, interesseert me echter niet. Ik probeer gewoon de ploeg te helpen en zo goed mogelijk mijn best te doen”, meldde de boomlanger Limburger vrijdag na de training.

Nooit verloren als Rode Duivel

Courtois speelde donderdag tegen de Zuid-Koreanen zijn twintigste interland en verloor nog niet bij de Duivels. “Het is fijn dat ik nog niet verloren heb als Duivel, maar die statistiek gaat me niet helpen in de wedstrijd van dinsdag tegen de Verenigde Staten”, klonk het. De doelman is wel blij met het feit dat de Belgen verdedigend zo weinig weggeven. “Onze organisatie staat goed en dat is altijd leuk.”

Opnieuw favoriet

Dinsdag moeten Courtois en zijn ploegmaats de wei in tegen de Amerikanen. “De VS is een fysiek sterke tegenstander die veel loopt. Wij zijn er echter klaar voor en hopelijk raken we snel goed in de match. Wij waren in de groepsfase al driemaal favoriet en zullen dat nu opnieuw zijn, het is best mogelijk dat de tegenstander ons zal opvangen en op de counter zal speculeren. Dat ons spelniveau op dit WK nog niet uitstekend is, stoort me niet. We haalden negen op negen en dat is het voornaamste. Matchen winnen op een toernooi is het belangrijkste.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier