Thierry Henry nieuwe coach Montreal Impact

Thierry Henry als coach van AS Monaco. © Belga Image

MLS-club Montréal Impact heeft donderdag Thierry Henry aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 42-jarige Fransman ondertekende een contract voor twee seizoenen.

Thierry Henry heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Nadat hij vorig seizoen aan de deur gezet werd bij AS Monaco, heeft de Canadese club Montréal Impact vandaag bekendgemaakt dat de Franse ex-speler de nieuwe coach wordt. Olivier Renard, sportief directeur bij Montréal Impact, hielp mee zijn komst tot stand brengen. Henry wordt maandag officieel voorgesteld aan de pers.

“We zijn enorm blij met de komst van Henry”, reageerde Renard op de clubwebsite. “Hij is een jonge en dynamische trainer en kent de MLS al erg goed (Henry speelde 4,5 jaar in de Verenigde Staten, red.). Hij bezit alle kwaliteiten die we zoeken. Deze aanstelling, twee maanden voor de start van onze voorbereiding in januari, geeft ons de kans samen de nieuwe coach een kwaliteitsvolle selectie op de been te brengen.”

Thierry Henry wordt beschouwd als één van de beste Franse voetballers aller tijden. De gewezen aanvaller van Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelona en de New York Red Bulls won nationale titels in Frankrijk, Engeland en Spanje en de Champions League in 2009 met Barcelona. Met Frankrijk werd hij in 1998 en 2000 achtereenvolgens wereld- en Europees kampioen.

Zijn trainerscarrière begon Henry tussen de zomers van 2016 en 2018 bij de Rode Duivels. Hij was er assistent van bondscoach Roberto Martínez en droeg bij aan de bronzen medaille die de Duivels veroverden op het WK in Rusland. Na dat WK vertrok Henry om in oktober 2018 T1 te worden bij Monaco. Daar kreeg hij het zinkende schip niet rechtgetrokken en werd na drie maanden opnieuw ontslagen.

Montréal Impact, de ex-club van Laurent Ciman, kende het voorbije seizoen een teleurstellende campagne. Het Canadese team werd negende in de Eastern Conference van de MLS en kon zich zo niet plaatsen voor de play-offs.