Thierry Henry speelt laatste match voor Arsenal

Thierry Henry © Reuters

Thierry Henry speelt tegen AC Milan voor hij terugkeert naar de New York Red Bulls.

Arsenal-coach Arsène Wenger stelt de Franse aanvaller Thierry Henry op tegen AC Milan in heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. De 34-jarige spits scoorde in zijn uitleenbeurt drie goals voor de ‘Gunners’ waaronder twee beslissende treffers. 230ste goal? Als de Franse ex-international in het San Siro-stadion scoort zou dat zijn 230ste goal zijn voor de Londense club. “Hij is erg gemotiveerd,” vertelde de coach van Arsenal op een persconferentie. Hij begon zijn internationale carrière in Italië. In 1999 maakte Thierry Henry na een kort verblijf de overstap van het Italiaanse Juventus naar de Gunners voor 14.9 miljoen euro.

“Geen favoriet”

Ondanks 4 overwinningen uit de laatste 6 duels beschouwt Arsène Wenger zijn ploeg niet als favoriet. De hoofdtrainer in Londen schat de kansen op een overwinning in rond 50%. “Het is belangrijk dat we ze niet de bovenhand laten krijgen. We moeten sterk aan de wedstrijd beginnen.” Zijn Italiaanse college Massimiliano Allegri ziet het anders: “Het moet een match met een hoge intensiteit worden zonder kansen weg te geven voor een tegenaanval. Want dat is hun sterkte.”

Fouten maken thuis wordt afgestraft

Milan-verdediger Thiago Silva waarschuwt zijn ploegmaats tijdens een persconferentie naar aanleiding van de match: “Maak fouten in eigen huis en je ligt eruit.” De leider in de Italiaanse competitie wil niet dezelfde fout maken als de laatste drie Champions League-campagnes waar het telkens uitgeschakeld werd in de achtste finales.

Opvallende cijfers

In de laatste 12 ontmoetingen met clubs uit Engelse Premier League in de Champions League moesten de Rossoneri 7 keer het onderspit delven. AC Milans ouderdomsdeken Clarence Seedorf is de enige speler die de Europese kampioensbeker met drie verschillende clubs won. De Milanese ‘Diavoli’ wonnen de Champion’s League al zeven keer, de laatste keer in 2007. De Gunners kwamen slechts een keer in de buurt met een tweede plaats in 2006. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier