Thomas Vermaelen raakt niet fit voor seizoensstart Premier League

© Belga

Rode Duivel Thomas Vermaelen lijkt de seizoensstart in de Premier League te zullen missen. Blessures aan de rug en dij zouden hem parten spelen.

Thomas Vermaelen sukkelt met een rugblessure en mist waarschijnlijk de start van het nieuwe Premier League-seizoen, aldus Het Nieuwsblad. De 27-jarige Rode Duivel meldde zich op 8 juli aan bij zijn club Arsenal en hoopt dat hij binnen een paar dagen opnieuw licht kan trainen. De verdediger neemt wel niet deel aan de oefentrip van de Gunners naar Azië.

Volgens de Daily Mail sukkelt Vermaelen niet enkel met een (chronische) rugblessure, maar heeft hij ook nog wat last van zijn dij. Vermaelen blesseerde zich in de oefenmatch van de Rode Duivels van eind mei in Cleveland tegen de VS aan de quadriceps en moest daardoor passen voor de WK-kwalificatie-interland van 7 juni tegen Servië.

De blessure is alvast slecht nieuws voor Vermaelen, die na een minder seizoen 2012-2013 opnieuw zijn basisplaats in het hart van de verdediging van de Gunners hoopte te heroveren.

Premier League

De (voormalige) kapitein lijkt niet fit te geraken voor het eerste competitieduel van de Londense club, op 17 augustus tegen Aston Villa. Verwacht wordt dat hij ook een kruis moet maken over de oefeninterland van de Rode Duivels op 14 augustus in Brussel tegen Frankrijk.

Of hij het WK-kwalificatieduel van 7 september in Glasgow tegen Schotland haalt, is nog een vraagteken. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier