Thomas Vermaelen redt de meubelen voor Arsenal (video)

© AFP

Rode Duivel scoort in toegevoegde tijd de 2-1 tegen Newcastle.

Met een doelpunt, nota bene met zijn minder goede rechtervoet, voorkwam Thomas Vermaelen averij voor de Gunners in de strijd voor de Europese tickets in de Engelse Premier League. Newcastle maakte voor rust in het Emirates Stadium zijn huidige hoge klassering in de ranglijst waar. Arsenal kwam niet aan zijn sterke spel van de laatste weken toe en keek na veertien zelfs tegen een achterstand aan, na een prachtige actie van Hatem Ben Arfa.

Maar direct vanaf de aftrap zette aanvoerder Robin van Persie de gelijkmaker op het scorebord, waarmee de Nederlandse international zijn doelpuntentotaal opdrijft naar 26 in 28 duels. Om het clubrecord van Thierry Henry te verbreken, moet Van Persie nog viermaal scoren, het aantal van de Franse legende in het seizoen 2003/04.

Arsenal, dat aast op minimaal de derde plaats voor directe kwalificatie tijdens de Champions League, mag dus Vermaelen danken. Onze landgenoot tekende voor de zwaarbevochten maar verdiende winnende treffer. Daarna raakten de gemoederen nog wat verhit, met de landgenoten Van Persie en doelman Tim Krul in de hoofdrol. (FV)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier