Timothy Derijck en Fred Rutten lossen dispuut op

© EPA

De Belgische PSV-verdediger kreeg kritiek van zijn coach na enkele uitspraken.

Derijck verklaarde in een interview met NUsport dat hij zich in de toekomst in de premier league ziet spelen. Verder in het interview kreeg hij de keuze tussen voormalig trainer John den Brom (ADO Den Haag) en Fred Rutten. Derijck koos voor Den Brom.

“Dat was gebaseerd op een heel jaar dat fantastisch was met ADO Den Haag. Met Rutten heb ik net een half jaar gewerkt. Meer zat er niet achter dat antwoord”, zei de verdediger.

Onrespectvol

PSV-coach Rutten vond het onrespectvol tegenover de club en fans dat Derijck nu al over zijn toekomst sprak terwijl hij net bij PSV was. De trainer had voordien al meer kritiek geuit over de spelwijze en meningen van de verdediger. Derijck zei dat hij zich een basisspeler voelde, waarop Rutten antwoordde: “Dat mag hij voelen, maar ik heb het niet tegen hem gezegd.”

Het was niet de eerste keer dat Rutten Derijck op zijn plaats zette. Een tijd terug verweet hij de Belg niet genoeg vooruit te verdedigen en te vaak naar achter.

Het akkefietje lijkt nu opgelost. Na de wedstrijd tegen De Graafschap verklaarde Derijck dat alles is uitgepraat. “Wat we hebben besproken blijft tussen ons, dat is niet belangrijk. De trainer heeft zelf ook gezegd dat het allemaal een beetje opgeblazen werd.” (MSA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier