Titel volstaat niet: Eric Gerets ontslagen door Lekhwiya wegens ‘onaanvaardbare resultaten’

© AFP

Eric Gerets is door het Qatarese Lekhwiya aan de deur gezet wegens ‘onaanvaardbare resultaten’.

Eric Gerets is niet langer trainer van het Qatarese Lekhwiya. Zijn contract is in onderling overleg ontbonden wegens ‘onaanvaardbare resultaten’.

Dat schrijft Lekhwiya op zijn website. Gerets pakte in maart de titel met Lekhwiya maar werd vroegtijdig uitgeschakeld in de Aziatische Champions League en de Qatarese bekercompetities. Dat neemt de directie niet.

In een reactie op de clubwebsite zegt Gerets het jammer te vinden dat hij Lekhwiya verlaat met ‘alleen maar’ de landstitel. Hij wijt de uitschakeling in de bekercompetities aan de hoge blessurelast.

De ‘Leeuw’ voegt eraan toe verschillende aanbiedingen op zak te hebben. ‘Ik weet niet waar mijn volgende bestemming ligt, maar ik heb enkele aanbiedingen en mijn manager doet het nodige.’

Gerets (59) coachte Lekhwiya sinds oktober 2012. Daarvoor was de ex-Rode Duivel aan de slag bij onder meer PSV, Kaiserslautern, Wolfsburg, Galatasaray, Marseille, Al-Hilal en de nationale ploeg van Marokko. In eigen land zat Gerets op de bank bij RFC Luik, Lierse en Club Brugge. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier