Titelverdediger Duitsland begint met nederlaag tegen Mexico aan WK

Hirving Lozano (L) maakte het enige doelpunt van de wedstrijd © Belga Image

Mexico heeft zondag op de eerste speeldag in WK-groep F voor een stevige stunt gezorgd. El Tri klopte in het Olympisch Stadion Loezjniki in de Russische hoofdstad Moskou titelverdediger Duitsland met 1-0.

Hirving Lozano scoorde iets na het halfuur het enige doelpunt.

Mexico testte in het openingskwartier tweemaal de paraatheid van Duitsland-doelman Neuer, maar het sluitstuk van Bayern München klemde een pegel van Herrera en kopbal van Moreno.

Aan de overkant gingen Werner en Kroos hun kans. Zonder succes, want Guillermo Ochoa, de Mexicaanse nummer 1 van Standard, gaf geen krimp en pakte beide schoten.

De aalvlugge Mexicaanse aanvallers bezorgden de Duitse verdediging heel wat kopzorgen. Javier ‘Chicharito’ Hernandez bereikte na een tegenaanval door het hart van de Duitse defensie Lozano (35.), die Neuer in de korte hoek kansloos liet.

Duitsland reageerde snel. Kroos plaatste een vrije trap knap, maar via de vingertoppen van Ochoa spatte de bal op de lat.

Duitsland voerde na de pauze de druk op en Mexico plooide terug. ‘Die Mannschaft’ slaagde er evenwel niet in grote kansen te versieren. Kimmich, invaller Reus en Kroos probeerden het, maar kregen de bal niet tussen de palen.

En aan de overkant bleef het opletten voor gevaarlijke Mexicaanse counters. Layun vuurde een pegel af – buiten het kader.

Duitsland drong aan, maar de Mexicanen verdedigden met het mes tussen de tanden. Invallers Gomez en Brandt kwamen dicht bij de gelijkmaker, maar kregen de bal niet tegen de touwen.

Groep F

In de andere wedstrijd van de eerste speeldag in poule F neemt Zweden het op tegen Zuid-Korea. Dat duel staat maandag (14u Belgische tijd) in Nizjni Novgorod op de planning.

Duitsland speelt op de tweede speeldag tegen Zweden, Zuid-Korea ontmoet Mexico.