Toby Alderweireld: ‘De meeste mensen onderschatten de VS’

Toby Alderweireld: 'Veel vertrouwen in onze defensie.' © BELGAIMAGE

Toby Alderweireld kijkt de clash met de Verenigde Staten met vertrouwen tegemoet, maar van onderschatting is geen sprake. “Wat zeker is, is dat ze de deur niet zullen openzetten voor ons.”

Team USA liet in de groepsfase Portugal en Ghana achter zich en kroonde zich nu al tot een van de verrassingen van het toernooi. “Ik weet dat ze fysiek sterk zijn en dat ze heel veel loopvermogen hebben op hun middenveld. Wat zeker is, is dat ze de deur niet zullen openzetten voor ons. Ik denk trouwens dat de meeste mensen de Verenigde Staten onderschatten”, oordeelde Alderweireld.

De 25-jarige Antwerpenaar mist (net als Axel Witsel, Jan Vertonghen en Moussa Dembélé) een mogelijke kwartfinale als hij met geel bedacht wordt tegen de VS. “Ik pak sowieso al niet veel gele kaarten en ben geen vuile speler. Maar als het moet, moet het. Dat zal in ieder geval geen effect hebben op mijn prestaties”, klonk het bij de verdediger van Atlético Madrid, die met Anthony Vanden Borre een concurrent op de rechterflank zag uitvallen. ‘Tony’ liep in het duel tegen de Koreanen een barst in zijn kuitbeen op en komt niet meer in actie op dit WK.

“Het is bijzonder jammer voor Anthony, al is deze groep sterk genoeg om zijn uitvallen op te vangen. Dat Vincent Kompany mogelijk niet speelt tegen de VS? Als hij op het veld staat, is dat altijd een meerwaarde. Toch heb ik heel veel vertrouwen in onze defensie, ook als die uit andere spelers bestaat.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier