Tom Saintfiet bijna technisch directeur Nigeriaanse voetbalbond

© Reuters

Volgens verscheidene Afrikaanse media wordt Tom Saintfiet deze week voorgesteld als de nieuwe technisch directeur van de Nigeriaanse voetbalbond.

Volgens verscheidene Afrikaanse media wordt Tom Saintfiet deze week voorgesteld als de nieuwe technisch directeur van de Nigeriaanse voetbalbond. Afhankelijk van de bron is hij de enige kandidaat, dan wel de topfavoriet voor de vacante job.

Saintfiet verbleef vorige week vier dagen in Abuja. Donderdag had hij een onderhoud met het technisch comité van de Nigeriaanse bond, met onder anderen de oud-spelers Victor Ikpeba, Jay-Jay Okocha en Garba Lawal.

Volgens mediaberichten waren zij onder de indruk van Saintfiets kennis van het Afrikaanse voetbal. De bijna 39-jarige Belg was eerder bondscoach van Namibië, Zimbabwe en Ethiopië. Bij dat laatste land verlengde hij in oktober vori jaar zijn contract niet.

“Goed gevoel”Saintfiet wacht rustig af. “Ik ga ervanuit dat we dicht bij een akkoord staan, maar het blijft voetbal,” zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine. “Toen ik de vergadering verliet, feliciteerden de aanwezige journalisten mij met mijn benoeming. Dat was voorbarig. We hebben een mondeling akkoord, maar er is niets getekend. De bondsvoorzitter liet me weten alles zo snel mogelijk te willen afhandelen. Ik heb een goed gevoel. Nigeria is een topland in Afrika. Daar wil iedereen graag voor werken.”

Saintfiets laatste concurrenten zouden Sunday Oliseh en Roland Andersson zijn. De Zweed Andersson was de assistent van Lars Lagerbäck toen die Nigeria coachte op het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Oliseh greep eerder naast de functie van bondscoach. Die ging vorig jaar in november naar Stephen Keshi. Keshi volgde zijn ontslagen landgenoot Samson Siasia op, die de kwalificatie voor de Afrika Cup 2012 niet kon afdwingen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier