Tom Saintfiet heeft eerste grote prijs met Yanga beet

Yanga won de CECAFA Club Cup, de Champions League van Oost- en Centraal-Afrika.

Nog geen maand nadat hij werd aangesteld als trainer van Young Africans SC, kortweg Yanga, heeft onze landgenoot Tom Saintfiet zijn eerste grote trofee te pakken bij het topteam van Tanzania.
Yanga won de CECAFA Club Cup, zeg maar de Champions League van Oost- en Centraal-Afrika. In de finale in Dar es Salaam klopte het team van Saintfiet FC Azam met 2-0.

Na de overwinning prees kapitein Nadi Haroub de Belg: “Ons geheim is de coach, hij gaf ons instructies die we hebben gevolgd, hij is een goede coach.”

Yanga krijgt voor de titel 30.000 dollar, meldt de BBC. Aan het toernooi namen ook de kampioenen van Rwanda, Congo, Kenia, Burundi, Oeganda, Djibouti en Sudan deel.

Saintfiet (39) was de voorbije vier jaar werkzaam in Afrika als bondscoach van Namibië, Zimbabwe en Ethiopië. Enkele maanden geleden bereikte hij een akkoord met de Nigeriaanse voetbalbond om er als technisch directeur aan de slag te gaan. De Nigeriaanse minister van Sport verzette zich echter en zijn aanstelling ging niet door. (KVDA/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier