Topper in de Duitse tweede klasse: FC Köln en HSV lonken naar de 1. Bundesliga

Markus Anfang © BELGAIMAGE

In een onderling duel zullen beide teams uitmaken wie het kampioenschap naar zich toe trekt.

In Duitsland wrijven ze zich nu al in de handen, want de terugkeer van twee echte Traditionsvereine is nakend. Op de 29e speeldag (van de 34) krijgen we maandagavond met FC Köln en HSV de nummers één en twee van de 2. Bundesliga tegenover elkaar.

Het RheinEnergieStadion (50.000 plaatsen) is uitverkocht, de negende keer al dit seizoen voor de ploeg van coach Markus Anfang. Met een gemiddelde van 48.684 verkochte tickets per thuisduel is FC Köln de populairste ploeg. De Noord-Duitsers moeten weinig onderdoen, want zij lokten ook gemiddeld 48.277 man naar het Volksparkstadion (57.000 plaatsen), dat tweemaal uitverkocht was.

FC Köln is een offensief georiënteerde ploeg, die vlot de weg naar het doel vindt. Dat heeft het vooral te danken aan de productie van Simon Terodde (31) en Jhon Córdoba (25), terwijl ook de uit China teruggehaalde ‘joker’ Anthony Modeste (30) stilaan weer de weg naar de netten kan vinden. Doelman Timo Horn (25) en international Jonas Hector (28) toonden hun clubliefde na de degradatie en krijgen straks opnieuw hun kans in de 1. Bundesliga.

Zevenvoudig kampioen Hamburger SV, dat graag uitpakt met een vroege pressing in een 3-4-1-2-systeem, is een ander verhaal. Der Dino (van 1963 tot 2018 speelde HSV op het hoogste niveau) bereikte de halve finales van de DFB Pokal door een 0-2-zege op reeksgenoot SC Paderborn. Beide goals kwamen van Pierre-Michel Lasogga (27), eentje op aangeven van Belgisch belofte-international Orel Mangala (21, ex-Anderlecht).

Die halve finale is een evenaring van de prestatie uit het seizoen 2008/09, toen Werder Bremen te sterk bleek. De minstens 2,65 miljoen euro die hiermee gepaard gaat, vormt een ferme opsteker. Ook trainer Hannes Wolf kreeg goed nieuws, want na een zware knieoperatie en 325 revalidatiedagen is de Griek Kyriakos Papadopoulos (27), de leider van de defensie, definitief terug.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier