Topscheidsrechter Howard Webb bergt fluitje op

Scheidsrechter Howard Webb in discussie met Steven Defour © BelgaImage

Howard Webb zet een punt achter zijn indrukwekkende carrière als scheidsrechter.

De 43-jarige Brit gaat aan de slag als technisch directeur van de Engelse scheidsrechterscommissie PGMOL, een nieuwe functie.

“Ik kijk erg uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière na 25 fantastische jaren op het veld”, zegt Webb op de website van de Premier League. “Ik had meer dan een decennium de beste zitjes voor Premier Leaguematchen, had het geluk te kunnen opdraven in negen UEFA- en FIFA-toernooien en mocht finales leiden in de Champions League en het WK.”

“Scheidsrechter zijn heeft mij zoveel gegeven. Het is belangrijk dat wedstrijdofficials die beloond zijn, in het spel blijven en hun kennis doorgeven.”

Webb werd een internationaal scheidsrechter in 2005. Twee jaar eerder leidde hij zijn eerste match in de Premier League. De Engelsman floot in juli 2010 de finale van het WK tussen Spanje en Nederland (1-0) in Johannesburg. Twee maanden eerder leidde hij de Champions Leaguefinale tussen Bayern München en Inter Milaan (0-2) in Madrid. Ook op het voorbije WK in Brazilië was de voormalige politieman erbij. Verder was hij actief op de EK’s van 2008 en 2012.