Trond Sollied: ‘Ik ben niet bang van wat er geweest is’

© Belga

Maandag begon Trond Sollied voor de derde keer in zijn carrière met AA Gent aan het seizoen. Sport/Voetbalmagazine had een kort onderhoud met de Noor.

Maandag begon Trond Sollied voor de derde keer in zijn carrière met AA Gent aan het seizoen. Sport/Voetbalmagazine had een kort onderhoud met de Noor. Hier alvast de opvallendste quotes.

Wat is je vorig seizoen het meest opgevallen aan AA Gent?

Trond Sollied: “Dat ze een goede ploeg hadden, maar ze hebben ook nog spelers daarachter die ik wil zien. Soms denk je dat het gras elders groener is, maar vind je wat je zoekt in je eigen tuin. Als spelers goed genoeg zijn, speelt leeftijd geen rol voor mij. Maar misschien komen er ook nieuwe spelers of nieuwe posities.”

Michel Louwagie liet toen AA Gent jou als trainer voorstelde optekenen dat je komst gelijkstaat aan de aanwerving van twee à drie spelers. Daar gaat een deel van je hoop op versterking, zeker?

(lachje) “AA Gent bevindt zich nu in een positie dat het geen spelers meer móét verkopen. Alleen hebben ze er nu te veel omdat ze geen Europees voetbal spelen. We moeten een balans vinden: sommige spelers zullen een andere club moeten zoeken, want we kunnen ze niet allemaal ‘activeren’, en anderen zullen op een nieuwe positie moeten spelen om beter rendement te halen. Niemand speelt 4-3-3 op dezelfde manier. Andere spelers halen moeten we stap voor stap doen – ik moet eerst de groep nog leren kennen.”

Over Marko Suler zei je vorig seizoen dat hij voor filosofie in de tribune moet gaan zitten. Hij moest, vond je, niet te veel nadenken, maar spelen.

“Hij had – dat is niet nieuw – concentratieproblemen. In zijn positie moet je spelers hebben die de hele match geconcentreerd zijn. Maar Manu Ferrera zal mij wel inlichten over wat ik moet weten.”

Suler werd na het kartingincident ten koste van Bernd Thijs tot leider gestemd, een rol die hij deelde met Bojan Jorgacevic. Een van de erfenissen die je wacht, is een spelersgroep waarin de hiërarchie zoekraakte.

“Na veertien dagen zal ik weten waar we staan. Ik ben niet bang van wat er geweest is, ik ben vooral gefocust op wat ik wil bereiken.”

Na je vorige passage werd gezegd dat je niet scherp had gewerkt om iets te bereiken. Waarom zal dat nu anders zijn?

“Daar ben ik het niet mee eens. Als je nagaat waar Michel Preud’homme daarna is geëindigd en ziet dat ze daarna acht spelers hebben gehaald, begrijp je dat we kwaliteit misten. Als de club geen nieuwe spelers kán halen, kan ik dat accepteren, maar ik weet nu dat Gent in een heel andere situatie zit dan bij mijn vorige twee passages. Als we beter vinden dan we hebben, kunnen we het niveau opkrikken naar waar ik hoop.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier