© AFP

Wie is erbij, wie zijn de vedetten?

VEDETTENTomas Rosicky (31 jaar)

Spelverdeler bij de Tsjechen. Behoorde jarenlang tot het huismeubilair van Borussia Dortmund, maar is ondertussen al aan zijn vierde seizoen bij Arsenal toe. Euro 2000 was zijn grote doorbraak bij de nationale ploeg, kampte nadien wel meermaals met blessures. Mede daardoor zag hij het vorige EK aan zijn neus voorbij gaan. Speelde in Zuid-Afrika mee tegen de VS in de eerste WK-wedstrijd ooit voor de Tsjechen na de onafhankelijkheid, en scoorde daarin tweemaal.

Aantal wedstrijden en (doelpunten) op EK en WK

EK: 6 (0)

WK: 3 (2)

TOTAAL: 9 (2)

Beste momenten uit carrière

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Petr ?ech (30 jaar)

Op zijn 30e nog steeds het sluitstuk bij Chelsea en de nationale ploeg. Is met zijn helm een opvallende verschijning op het veld. Een bescherming die de doelman sinds 2007 draagt, nadat hij een schedelbasisfractuur opliep in een botsing met Stephen Huntvan van Reading FC.

Aantal wedstrijden en (doelpunten) op EK en WK

EK: 7 (0)

WK: 3 (0)

TOTAAL: 10 (0)

Michal Kadlec (27 jaar)De minst bekende van de drie. Bracht zijn jeugdjaren door in Duitsland en komt momenteel uit voor Bayer Leverkusen. Maakte in 2007 zijn debuut bij de nationale ploeg wat niet onopgemerkt voorbijging. De onfortuinlijke middenvelder maakte meteen een owngoal. Is aan zijn eerste EK toe.

Aantal wedstrijden en (doelpunten) op EK en WK

0 (0)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier