Turkije zonder sterkhouders Sahin en Altintop tegen Rode Duivels

© EPA

De twee kersverse aanwinsten van Real Madrid hebben zich afgemeld.

Turkije zal het in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Rode Duivels (3 juni in Brussel) moeten stellen zonder sterkhouders Nuri Sahin en Hamit Altintop. De twee kersverse aanwinsten van Real Madrid hebben zich afgemeld.

Dat maakte de Turkse bondscoach Guus Hiddink zaterdag bekend in zijn column in de Nederlandse krant De Telegraaf.

“We bereiden ons in Tegelen voor op de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen België. In de wetenschap dat we het dan zonder de nieuwe Realvedetten Nuri Sahin en Hamit Altintop moeten doen, omdat ze zich zojuist hebben afgemeld. Maar daar puzzel ik me wel uit”, aldus Hiddink.

Beide middenvelders verkasten onlangs van respectievelijk Borussia Dortmund en Bayern München naar Real Madrid. Sahin was een van de smaakmakers bij de nieuwe Duitse kampioen, Altintop is al jarenlang een vaste waarde in de Turkse nationale elf.

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen de Rode Duivels en de Turken is van cruciaal belang voor de tweede plaats in groep A. België sprokkelde 10 punten uit 6 wedstrijden, Turkije 9 uit 5. Duitsland is de autoritaire leider in de groep, met 15 op 15. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier